om mig

vem är camilla heidenborg?

En riktig hästnörd ända ut till fingerspetsen

Jag har ridit sedan 6 års ålder och alltid haft hästar i mitt liv. Jag lärde mig sko mina egna hästar i redan som 18 åring. Tyvärr klarade jag det inte fysiskt att sko på heltid, men ville hålla kvar mitt arbete med hästar och utbildar mig kontinuerligt för att kunna behandla hästar och jobba med sadlar. Ett liv utan hästar kan jag inte tänka mig, men jag försöker givetvis att njuta av livet emellanåt utan häst och då gör jag det gärna i Sverige på en campingplats tillsammans med familjen.

hoppning

jag har tävlat i 130 hoppning

På egen utbildade hästar...

Jag har haft stora framgångar i hoppningen med flertalet hästar, jag har ridit in ett 50 tal hästar genom åren. Jobbade professionellt med detta ett tag. Numer så rider jag bara in egna hästar, har blivit fegare med åldern.

uppfödningar

stora framgångar i aveln.

Flera med diplom.

SWB - Angel´s Tip fick dubbeldiplom på 3 årstestet, blev mälardalens 2:a bästa hopp och dressyrsto i mälardalen. Hon har avkommor med meriter Mai Tai (Hoppdiplom) msv dressyr hon har ett föl Alesso som tävlar i hoppning, hoppdiplom 3 års och 4 års. Wingman blev mälardalens bästa hoppföl och kommit 2:a på riksföl och 3:a i breeders som 3 åring. Bästa 3 åring med 50 p och hoppdiplom.

Flera fina ridponnier, år 2020 blev mina uppfödningar både 1:a och 2:a på fölriks! Vanila Sky och Flawless blev båda klass 1. 

islandshästar

2019 blev det islandshästar

Ett val jag aldrig ångrat...

Òskar från Slottsgården SE2017124905, Gulsvart hingst.
E: Viking från Österåker  - 8,78 - Ísar frá Keldudal - 8,61
U: Olympia från Stav - 8,22  Ue: Askur från Håkansgården - 8,64
Uu: Olga från Skáneyland - 8,51 samt 5st avkommor i klass 1. 

En riktigt lovande individ som jag köpte osedd som 3 åring. Óskar har två söner födda 2022. Framtidsplanerna är att han skall visas 2024 men först och främst matchas han för att kvala till SM. Han har ett temperament av guld och gångarter att tappa hakan för.

islandshästar

Någon sa...

Att man måste ha minst 2 raggsockor...

Snjall frá Meistaravöllum IS2016187544, Rödskäck valack. 
E: Sigur frá Stóra-Vatnsskarði - 8,29 - Ee: Álfur frá Selfossi - 8,46
 Ue: Höttur frá Hofi I - 8,35 Eee: Hróður frá Refsstöðum - 8,39

Min första häst som jag importerat från Island. En häst jag inte heller provridit utan bara sett på film. Han köptes som hingst men hade alldeles för mycket temperament och hingstigt beteende så han fick snabbt bli valack. En häst som har ett härligt go och vinnarskalle. Vi har ridit GK SM 2023 men är sugna på revansch 2024 med bättre resultat.