Tjänster

Hovslageri

Jag har skott hästar sedan 2002 och blev godkänd av Jordbruksverket 2018. När jag jobbar som hovslagare innebär att jag utför ett hantverk på din hästs hovar, ingen hov är den andra lik. Jag gör alltid mitt bästa oavsett vilken ras och användningsområde. Ett beslag skall tillpassas för hoven så att hästen blir bekväm och kan prestera.

En häst behöver ha balanserade hovar för att kunna prestera och därför har jag 6 veckors skointervall på de flesta hästar +-1 vecka beroende på årstid och häst. Alla hästar förtjänar fina hovar! 

Barfotaverkning

Ibland är barfota bäst för din häst! Det är det mest naturliga för hästen då den föds barfota. Har man möjlighet och den fungerar för det ändamål som du vill använda den till då kan barfota i hagen och boots vid ridning vara ett alternativ för dig och din häst. Verkningsintervallet är lika viktigt här, dels pga att den är oskyddad. Det kräver också lite mer skötsel från dig som ägare för att hålla hovarna fina emellan mina besök.

Fölkorrigering

Ett föl behöver träffa en hovslagare tidigt i livet! Redan runt 2 veckor gammal och sedan återkommande besök ca var 1-3:e vecka ända fram till 6 månaders ålder för att säkerställa att fölet får bra benställningar som möjligt. Ibland krävs besök oftare besök samt beslag för att få bra resultat men i de flesta fall räcker enbart verkning med täta intervaller. Jag besöker ca 30 st nya föl varje år.

Uppbyggande träning

Jag är diplomerad i SWUS - (Susanne Widners uppbyggande system) Jag kan hjälpa dig med stärkande övningar och träningsprogram för din häst. Vi lägger en gemensam träningsplanering tillsammans för din hästs välmående. 

Djupvågsmassage

Jag utför djupvågsmassage med Atlasbalans M1 på hästar där jag påverkar fascia och muskelspänningar. Om en spänning behandlas i ett tidigt skede minskar risken för skador. Maskinen använder frekvenser för att öka flödet i vävnaden. Det återställer vätskebalansen samt hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel i de bindvävsnätverk som finns i hela kroppen. Behandlingen underlättar och lossar sammanklistrade eller ansträngda muskler samt hud som fastnat med underliggande ytlig fascia, något som minskar rörligheten. Jag är utbildad Swedish Fascia Vibe-terapeut för häst hos Atlasbalans 2020. 

Häst, Hund och Human akupunktur

Traditionell kinesisk medicin - TKM - Där behandlar jag en helhet. Det innebär att, precis som för din häst eller hund, så kan jag få din kropp i balans igen genom att stimulera och stötta de meridianer som är i obalans i kroppen för att den ska bli mer balanserad och frisk.

Det kan exempelvis vara om hästen har hormonella problem, obalans i mage/tarm, eksem, stora muskelspänningar i bakdel eller bogparti och liknande. Akupunktur är även bra i förebyggande syfte inför exempelvis pälsfällning och knottsäsong. Jag är diplomerad på häst och hund. Samt under utbildning till certifierad humanakupunktör, blir klar december 2022. (Total utbildningstid 4,5 termin, varav 2 terminer i basmedicin 60 hp)

Kinesiologitejpning

Kinesiologitejpning används som bl.a som stöd och hjälp vid skadeläkning och muskelbyggande. Metoden går ut på att jobba med och hjälpa kroppen att balansera upp och stödja svaga delar på kroppen. Observera att det inte är den äldre typen av tejpning där syftet var att stabilisera och förhindra en rörelse. Jag har gått kursen - modul 1 hos Vetkin Tape år 2020.

The Equine Touch

Med sina unika grepp som vibrerar muskulaturen och ger resonans i energibanor och fasciakedjor i kroppens bindväv, den reducerar smärtor, löser spänningar, och öppnar upp nervbanor. En mjuk holistisk metod som kan kombineras väldigt väl med andra terapier.  

Prisexempel
Helskoning från 1550 kr 
Halvskoning från 1250 kr
Verkning från 650 kr
Behandling av Häst i samband med skoning/verkning från 600 kr
Behandling av Häst från 850 kr

Special samt resekostnader kan tillkomma.Alla priser inkl. momskontakta mig för prisoffert.